TV bokšto restoranas „Paukščių takas“ demontavimo darbai

Vilniaus

televizijos

bokštas

 Projekto tikslas – demontuoti ir paruošti rekonstrukcijai TV bokšto viršutinėje dalyje esantį restoraną „Paukščių takas“. Šį unikalų ir sudėtingą projektą vykdo profesionali komanda, turinti ilgametę patirtį griovimo darbuose, ypač sudėtingų konstrukcijų demontavime.
 
Darbo eiga buvo kruopščiai suplanuota, siekiant užtikrinti maksimalų saugumą ir efektyvumą. Kadangi restoranas yra 165 metrų aukštyje, buvo būtina taikyti specialius metodus ir naudoti modernią įrangą, pritaikytą darbui aukštyje. Mūsų komanda naudoja pažangius griovimo metodus, kurie leidžia tiksliai ir saugiai atlikti darbus, nepažeidžiant likusios TV bokšto struktūros.
 
Projekto darbai buvo pradėti 2024 metų balandžio mėnesį ir sėkmingai užbaigti 2024 metų liepą. Per šį laikotarpį buvo atlikti visi reikalingi parengiamieji darbai, nuo baldų bei senos įrangos išnešimo iki pilno viso aukšto demontavimo darbų, įskaitant objekto išvalymą,  laikinųjų apsaugos priemonių įrengimą bei faktinį griovimo procesą. Kiekvienas etapas buvo vykdomas laikantis griežtų saugumo standartų, užtikrinant darbuotojų ir aplinkinių saugumą.
 
Šis projektas reikalavo aukšto lygio organizuotumo ir preciziškumo, todėl buvo būtina nuolat stebėti ir koreguoti darbų eigą pagal situaciją. Mūsų komandos patirtis ir atsidavimas darbui leido pasiekti norimų rezultatų – saugiai ir efektyviai pašalinti „Paukščių taką“, paliekant TV bokštą tolesniems modernizavimo darbams.